Adobe lanceert Creative Cloud Express voor eenvoudigere bewerkingstools

Adobe lanceert Creative Cloud Express mobiele app voor het ontwerpen en publiceren van inhoud. De tool moet creatievelingen in staat stellen om 'on-the-fly' te ontwikkelen’ inhoud.

De mobiele app helpt contentspecialisten om rijke multimediacontent te maken en te verspreiden via een drag & drop-interface. Denk aan het maken van social media posts en stories, uitnodigingen of marketingmateriaal zoals logo's, flyers en spandoeken.

De mobiele app combineert verschillende Adobe-technologieën in één oplossing. Bijvoorbeeld, het heeft Sensei AI-technologie en de belangrijkste Adobe-activabibliotheken. Dit geeft mobiele gebruikers toegang tot duizenden hoogwaardige sjablonen, 20,000 premium Adobe-lettertypen en 175 miljoen Adobe-stockafbeeldingen.

De verschillende middelen en sjablonen kunnen worden aangepast met het Adobe Sensei AI- en machine learning-platform. Bijvoorbeeld, Met Snelle acties kunt u achtergronden verwijderen, formaat wijzigen en video's samenvoegen, en converteer bestaande videobestanden naar geanimeerde GIF-bestanden. Daarnaast, gebruikers kunnen ook ander Photoshop-werk uitvoeren.

Voor het delen van inhoud, de mobiele app heeft veel opties voor delen via de ingebouwde tool voor sociale media en contentplanning van het onlangs verworven ContentCal.

Gratis en betaalde versie

De mobiele Creative Cloud Express-app is nu beschikbaar in de Apple App Store, Google Play, en de Microsoft Store. De gratis versie heeft duizenden sjablonen en middelen beschikbaar en een beperkte verzameling Adobe-stockafbeeldingen uit de gratis verzameling. Ook, deze versie heeft basisfunctionaliteit voor het bewerken van foto's en 2 GB aan cloudopslag.

De betaalde premium-versie heeft alle voordelen van de gratis versie, plus uitgebreidere functionaliteit en mogelijkheden. Dit omvat toegang tot de volledige Adobe-verzameling sjablonen, ontwerp activa, stockfoto's en lettertypen. Deze versie heeft ook uitgebreide functionaliteit voor het bewerken van foto's en de mogelijkheid om uw eigen branding en logo's toe te voegen. Gebruikers kunnen ook hun eigen verzameling sjablonen beheren met hun Creative Cloud Libraries-account. De beschikbare cloudopslag voor deze versie is: 100 NL. Er is ook een Enterprise- en teamsversie gepland voor 2022.