Apple Swift Playgrounds v4 maakt het coderen gemakkelijker in Swift

Apple onlangs uitgebrachte versie 4 van Apple Swift-speeltuinen. De tool helpt bij het leren van de Apple programmeertaal Swift. Op deze manier, bijvoorbeeld, studenten kunnen gemakkelijker applicaties voor iPhones en iPads ontwikkelen.

Met de nieuwe versie van Swift Playgrounds, gebruikers kunnen leren coderen in de open-source taal van Apple Swift of hun vaardigheden in deze programmeertaal verbeteren. Ze kunnen dan sneller en gemakkelijker applicaties voor iPhones en iPads ontwikkelen. Dit kan direct op een iPad.

Realtime codevoorbeeld

De tool biedt alle functionaliteit voor een visueel ontwerp van een applicatie met de SwiftUI. Daarnaast, ontwikkelingsprojecten kunnen worden geopend en gewijzigd in Swift Playgrounds of Xcode. In versie 4, gebruikers kunnen zien hoe wijzigingen in de onderliggende code van invloed zijn op toepassingen. Hiervoor is een realtime codevoorbeeld geïntroduceerd. Dit is zelfs mogelijk in een project dat wordt gedeeld binnen iCloud. Op deze manier, meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd aan een project werken en direct het resultaat zien.

Andere functionaliteit

De nieuwe versie maakt het ook mogelijk om code te uploaden naar de App Store. Versie 4 van Swift Playgrounds bevat nu functionaliteit die applicaties rechtstreeks naar App Store Connect brengt. Een andere toevoeging zijn slimme inline-suggesties voor code. Dit zou het gemakkelijker moeten maken om snel code te schrijven, maar ook gemakkelijker om de syntaxis en best practices te leren.

verder, Swift Playgrounds v4 heeft ook een Snippets Library gekregen. Deze ‘bibliotheek’’ bevat honderden gebruiksvriendelijke SwiftUI-besturingselementen, symbolen en kleuren. Deze kunnen worden gebruikt voor projecten. Als gevolg, gebruikers moeten snel kunnen beginnen met het ontwikkelen van hun applicaties.

Versie 4 van Swift Playgrounds vereist de meest recente versie van iPadOS, versie 15.2. De tool is gratis te downloaden in de App Store en is ook beschikbaar voor Mac desktops en laptops.