Google roept e-mail op om Teams-app voor Android te updaten

Google stuurt Android-gebruikers een e-mail om hun Teams-installatie bij te werken. Vanwege een interactie tussen die app en het besturingssysteem, gebruikers kunnen mogelijk geen alarmnummers bellen. Het probleem is opgelost, maar Google lijkt niet snel genoeg te updaten.

De e-mail is hier en daar op sociale media geplaatst. Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers de e-mail ontvangen en welke variabelen dit bepalen. Wat al bekend is, is dat Teams-versies lager zijn dan 1416/1.0.0.2021194504 heb het probleem. De helppagina Google linkt naar in de e-mail waarin staat dat Android 8 en hoger is getroffen; eerder gedacht te zijn 10 en later.

De bijgewerkte versie van teams is beschikbaar sinds ergens in de eerste helft van december. Aan de Android-kant, het probleem wordt opgelost met de Android-beveiligingsupdate van januari, die dinsdag wordt uitgedeeld, januari- 4. Het verschilt per fabrikant en apparaat wanneer die update beschikbaar is, waardoor de Teams-update nog steeds belangrijk is.

Android-journalist Mishaal Rahman en anderen hebben een gedetailleerd verslag geschreven over hun onderzoek op het gebied van deze tekortkoming. Het probleem is dat Teams zichzelf vaak onbedoeld registreert als een app die kan bellen, inclusief noodoproepen. Op zich is dit nog geen probleem, maar de app deed zoveel meer dan eens in een bepaalde periode, het register vullen en ervoor zorgen dat het noodoproepsysteem faalt. Dit gebeurde alleen als je niet was ingelogd bij Teams.

Het probleem deed zich aanvankelijk voor op de Pixel-telefoon van een Reddit-gebruiker. Google vermeldt geen specifieke getroffen apparaten op de ondersteuningspagina, maar nestt de pagina wel onder 'Pixel Support', waardoor het enigszins onduidelijk is of in principe alle apparaten worden beïnvloed, of alleen pixels.