Microsoft Edge haalt klassieke Windows-games uit het stof voor offline momenten

De minigame van Microsoft Edge, die je kunt spelen als de browser niet online kan komen, kreeg deze maand een besneeuwde twist. Het traditionele 'surfspel'’ is aangepast tot een nostalgische ski-uitdaging (we komen later terug op zijn oorsprong).

Ken het surfspel niet? Dat is eigenlijk het equivalent van het dinosaurusspel in Chrome: een minigame die je kunt spelen wanneer je internet offline is (of als je je gewoon verveelt).

In het Edge-spel kun je je surfer met je toetsenbord over het scherm bewegen, muis, touchscreen of controller om obstakels te vermijden, maak sprongen en laat je soms achtervolgen door de enorme kraken.

De Duitse techsite Deskmodder heeft een nieuwe game gespot in Edge 96. In het, de oceaan wordt vervangen door een besneeuwde helling en de kraken wordt omgevormd tot een yeti (oftewel de Verschrikkelijke Sneeuwman).

Trek je winterkleren aan en ga de piste op met een tijdelijk skithema voor de surfgame in Microsoft Edge 96! Kun je de yeti vermijden terwijl je een trip down memory lane maakt??🎿 Typ rand://surf/naar Microsoft Edge om te spelen! pic.twitter.com/EJObcaTSGynovember 23, 2021

Bekijk meer

Anders is het hetzelfde spel, met een paar verschillende spelmodi (eindeloos, proeftijd en zigzag). De game is wat netter aangekleed en uitgewerkt dan Chrome Dino (wat een echte side-scroller is met de spatiebalk als enige actie-optie).

Als je het spel wilt spelen, open Edge en typ het volgende in de adresbalk::

kant://surfen

Analyse: SkiFree is terug na 30 jaar

Het surfspel was beschikbaar in Edge (Bouwen 83) vanaf mei 2020 en was gebaseerd op Microsoft's oude klassieke spel SkiFree from 1991. In feite, deze nieuwe, op de winter geïnspireerde versie is een terugkeer naar de originele versie van het spel!

Het spel is zeker een leuke afleiding, en interessanter dan Chrome Dino. Je wordt ook minder snel wagenziek, wat kan gebeuren met het dinosaurusspel wanneer het sneller begint te scrollen.

Wil je meer games op je pc spelen? Bekijk dan onze verzameling van de beste gratis spellen.