Microsoft maakt Teams Rooms gebruiksvriendelijker met update

Microsoft gaat Microsoft Teams Rooms voorzien van nieuwe functionaliteit. Dit betreft vooral verbeteringen voor usability.

De verbeteringen worden doorgevoerd in versie 4.11.xx.0 van Teams Kamers. De update richt zich op de Meet Now-ervaring, onder andere. Dit wordt gelijkgesteld met de huidige Meet-functionaliteit van de Teams-desktopversie. Dit vervangt de 'Nieuwe vergadering'’ functie op de MS Teams-ruimteconsole met Meet.

Met Meet, gebruikers kunnen met een enkele klik een ad-hocvergadering starten en zo deelnemers uitnodigen. Gebruikers kunnen deelnemers toevoegen vanuit een 'rooster'’ zoekfunctie. De knop voor Meet is nu direct toegankelijk vanaf het startscherm.

Nieuwe belfunctionaliteit

Naast de Meet-functionaliteit, de belfunctionaliteit in MS Teams Rooms wordt ook verbeterd. Voor deze, het 'Kiespad'’ op de Teams Rooms-console wordt vervangen door Call. Met de app Bellen kunnen gebruikers 'normale'’ belt. Deze applicatie fungeert ook als startpunt voor teamgesprekken tussen twee mensen en gezamenlijke gesprekken tussen meerdere bellers.

Vereisten

Echter, een belabonnement – niet standaard in Teams – is vereist voor deze functionaliteit. Ook moet het mogelijk zijn om binnen de organisatie naar bellers te zoeken. SIP URI Bellen is ook nog niet beschikbaar, maar gebruikers kunnen hun apparaat overschakelen naar 'Skype voor Bedrijven en Microsoft Teams-modus'’ om een ​​SIP URI-ingangspunt toe te voegen aan de aanroepende applicatie. Daarnaast, gebruikers kunnen een 'Voer een URI in'’ knop.

De nieuwe versie van Microsoft Teams Rooms wordt naar verwachting medio januari uitgerold 2022 en zou ongeveer een maand later voltooid moeten zijn.