SharePlay eindelijk beschikbaar op macOS 12.1, Universele besturing vertraagd

Apple heeft zijn nieuwste OS-update gelanceerd: macOS Monterey 12.1. Met deze update, veel nieuwe functies en upgrades zijn binnen handbereik. helaas, een belangrijke functie waar veel Mac-gebruikers naar uitkeken, is uitgesteld tot 2022.

Met ingang van vandaag, Apple-gebruikers hebben toegang tot SharePlay, waarmee u tv-programma's kunt delen, films, muziek en andere media via FaceTime op je Mac of iPad. En dat kan alle kanten op: iPad-gebruikers kunnen tijdens hetzelfde gesprek media delen met Mac-gebruikers en vice versa.

Andere nieuwe functies in de 12.1 update inclusief Apple Music Voice Plan, nieuwe veiligheidsfuncties voor kinderen en ouders in Message, opnieuw ontworpen herinneringen in Foto's, en meer.

Apple-gebruikers zullen tot volgend voorjaar moeten wachten op de Universal Control-functie, zoals 9to5Mac ontdekte. Deze functie was eigenlijk beloofd in de herfstupdate. Bovenal, er is geen manier om deze nieuwe functie uit te proberen, tenzij je de omweg neemt die Mac naar Mac-ondersteuning toestaat.

Analyse: Wat is universele besturing??

Met Universal Control kunnen Mac- en iPad-gebruikers beide apparaten tegelijkertijd bedienen met één toetsenbord en muis of trackpad. Volgens de officiële beschrijving, je kunt je cursor van een Mac naar een iPad verplaatsen, typ met hetzelfde toetsenbord op beide apparaten, of zelfs afbeeldingen van het ene apparaat naar het andere slepen.

Het is een zeer ambitieuze functie die tot doel heeft de ervaring op alle apparaten volledig te verenigen. Maar helaas lijkt het erop dat Apple te veel op de vork heeft genomen, gezien de lange vertraging.