Canonical wil met Ubuntu meer focussen op gamen

Canonical heeft intern de functie Desktop Gaming Product Manager gecreëerd en is op zoek naar een kandidaat hiervoor. De functie maakt deel uit van Canonical's toewijding om van Ubuntu 'de beste Linux-desktop voor gaming' te maken’ in wat het beweert te zijn.

De Desktop Gaming Product Manager die Canonical zoekt, moet de productstrategie voor gaming opzetten en het gebruik van Ubuntu voor gaming vergroten. De manager wordt verantwoordelijk voor ontwikkeling en samenwerkingen in chips en gaming. Canonical meldt dat de samenwerkingen moeten zorgen voor de integratie van de nieuwste grafische stuurprogramma's en dus voor optimale framesnelheden en latentie. Het bedrijf vermeldt ook dat het werkt aan de beschikbaarheid van anti-cheat-systemen.

De gamemanager moet 'Ubuntu's verhaal voor gamers' gaan vertellen. Er zijn in het verleden meer initiatieven geweest om Ubuntu naar voren te schuiven voor gaming. In 2012, Valve heeft de Linux-distributie aanbevolen bij de introductie van Steam voor Linux. In 2019, Valve dreigde de ondersteuning voor Ubuntu te beëindigen na het besluit van Canonical om de 32-bits ondersteuning voor Ubuntu te beëindigen 19.10. Die beslissing werd teruggedraaid na zware kritiek. Volgens OMG Ubuntu, Linux-gamers kiezen tegenwoordig eerder voor distributies die de kernel- en grafische stuurprogramma's sneller bijwerken dan Ubuntu, zoals Arch Linux.