LG kondigt zijn eerste gaming-laptop aan

LG probeert de gamingmarkt te betreden met zijn UltraGear-producten. Het bedrijf heeft aangekondigd dat er een laptop aan het assortiment wordt toegevoegd, de 17G90Q. De UltraGear serie bestaat voornamelijk uit gaming monitoren en speakers. Dit is de eerste laptop die de naam UltraGear draagt.

De 17G90Q is uitgerust met de nieuwste en krachtigste componenten. volgens LG, het apparaat ontvangt een 11Intel-processor van de e generatie (het is niet duidelijk of het een i7 of i9 . is), een Nvidia GeForce RTX 3080 Max-Q videokaart, dual channel RAM en een snelle SSD-configuratie. De laptop heeft de CES gewonnen 2022 innovatieprijs met een reden.

De andere functies zijn net zo indrukwekkend, zoals het 17-inch display met een responstijd van 1 ms en een beeldverversingssnelheid van 300 Hz. Hierdoor speel je games tot 300fps, op voorwaarde dat ze zo goed lopen. Dit maakt deze laptop een ideale optie voor competitieve gamers en liefhebbers van first-person shooters of battle royale-games.

Andere opvallende details over het scherm zijn de 1080p-resolutie en 16:9 beeldverhouding. Veel moderne gaming-laptops hebben een 1440p-scherm. Daarnaast, schermen met een 16:10 ratio worden steeds populairder.

We weten nog niet wat de prijs van de laptop zal zijn. Gezien de kenmerken, het is verstandig om vooraf te beginnen met sparen. We verwachten niet dat het een goedkope machine is.

De laptop verschijnt binnenkort in de Verenigde Staten en Zuid-Korea 2022, volgens LG. Over de beschikbaarheid is nog niets bekend. We verwachten dat het bedrijf meer informatie over de prijs en releasedatum zal onthullen in zijn presentatie op DIE 2022 in januari 4.

Analyse: Niet te laat

De laptopmarkt barst van de verscheidenheid. Weer een nieuwe laptop voelt een beetje als een druppel in een emmer water. De 17G90Q lijkt een serieus krachtige laptop te worden, maar LG moet iets doen om zich te onderscheiden van de concurrentie. Het lijkt erop dat het bedrijf een strategie heeft.

Het ontwerp dat we op de foto's van LG zien, ziet er niet heel bijzonder uit, maar dat kan een voordeel zijn. Veel van de gaming-laptops van de concurrentie, zoals Asus ROG en Alienware, barsten van de heldere RGB-verlichting. We zien nu een trend ontstaan ​​van hybride gaming-laptops met een subtieler ontwerp, waardoor ze geschikt zijn voor gamen en werken.

Door het ontbreken van een typisch gamerdesign is dit een geschikte laptop voor professionals en studenten. Een hoger prijskaartje is dan minder een probleem. Al moet LG oppassen dat het toestel niet te duur wordt. DIE 2022 is net om de hoek, dus we hoeven niet lang te wachten om te zien waartoe dit apparaat in staat is.